Energy Institute Hrvoje Požar eihp@eihp.hr

Interreg MED – CESBA MED projekt provodi edukaciju na temu Integralnog održivog planiranja urbanih prostora.

Brojni su gradovi suočeni s problemima nedostatno kvalitetnih stambenih i zgrada javne namjene i ostale javne infrastrukture. Nejasna povezanost svih potrebnih sudionika u toku razvoja projekata, imovinsko-pravni odnosi i dostupni budžet često usporavaju veći broj projekata u visokoj fazi provedbe. Kroz seminar će biti prikazani primjeri tehničkih rješenja i procedura za unapređenje održivosti u skladu sa standardima zaštite okoliša, energetske učinkovitosti i upravljanja kulturnom baštinom.

Svaku od sedam sastavnica održivosti će predstaviti renomiranu stručnjaci EIHP-a i Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije – Sveučilišta u Splitu. U praktičnom dijelu edukacije prikazat će se analiza održivosti za pilot naselje Mravince, a u interaktivnom dijelu s polaznicima će se kroz alat za višekriterijalnu analizu odrediti optimalni scenarij za unapređenje elemenata održivosti za naselje.

Sudjelovanje na edukaciji je besplatno, broj mjesta je ograničen i obavezna je prijava putem standardizirane prijavnice, do 20.9.2018.g. Za polaznike je osiguran ručak i kava. Svim polaznicima bit će podijeljena uvjerenja o sudjelovanju na edukaciji za održivo planiranje urbanih prostora, pripremljenom u skladu s CESBA MED metodologijom.

Dostupna su dva programa:

1. Za sve stručnjake u području prostornog planiranja, energetske učinkovitosti, regionalnog razvoja i civilnog društva

Datum: 2-4. listopad, 2018.g. Split Lokacija: Hotel Split, Podstrana – Program (PRIJAVNICA)

2 . Za donosioce odluka iz javne uprave i privatnog sektora

Datum: 5. listopada, 2018.g. Split Lokacija: Hotel Split, Podstrana – Program (PRIJAVNICA)