Energy Institute Hrvoje Požar eihp@eihp.hr

 

 

U Stuttgartu je 26. i 27. travnja održan prvi sastanak partnera na projektu „ EnPC –INTRANS Capacity Building on Energy Performance Contracting in European Markets in Transition“ (hrv. „Jačanje kapaciteta za ugovaranje energetske usluge na europskim tržištima u tranziciji“). Projekt „EnPC – INTRANS“  financiran je od strane Europske komisije u sklopu programa Europske unije za istraživanje i inovacije Obzor 2020. Cilj projekta je osposobiti javni sektor na razini jedinica lokalne i regionalne samouprave kako bi bio u mogućnosti postaviti i koristiti modele ugovaranja energetskih usluga za financiranje svojih investicija u poboljšanje energetske učinkovitosti u općinama i sektoru javnih usluga. Njemačka tvrtka GIZ je koordinator projekta, a ostali projektni partneri dolaze iz Grčke, Latvije, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Srbije i Ukrajine. Projekt traje dvije godine.

Predstavnici Energetskog instituta Hrvoje Požar, Matija Vajdić i Ivana Grgurev, su nakon kratke prezentacije Instituta predstavili i zadatke svog radnog paketa. Naime, EIHP je voditelj radnog paketa čiji je cilj implementacija, diseminacija i replikacija različitih vrsta edukacije svih interesnih skupina uključenih u ugovaranje energetske usluge. Osim koordinacije svog radnog paketa EIHP će aktivno sudjelovati i u ispunjenju ostalih zadataka. Nakon predstavljanja svih radnih paketa, projektni partneri su dogovorili daljnju suradnju te postavili rokove za izvršenje pojedinih zadataka. Idući sastanak svih projektnih partnera održat će se u Beogradu u mjesecu srpnju ove godine.

 

EnPC

 

partners

 

EU flag  This project receives funding from the Horizon 2020 European Union Research and Innovation Programme under Grant Agreement No 649639.