Energy Institute Hrvoje Požar eihp@eihp.hr

Informatika i komunikacije

Misija Odjela je zadovoljiti stalnu potrebu za digitalizacijom poslovnih procesa, implementacijom naprednijih rješenja korištenja informacijskih, računalnih i komunikacijskih tehnologija u svrhu ostvarenja ideje ureda bez papira,  zaštićenog pristupa svim poslovnim informacijama u bilo koje doba i za bilo kojeg uposlenika.

Glavne zadaće Odjela su: planiranje, razvoj, implementacija i održavanje računalnog, informacijskog i komunikacijskog te dokumentacijskog sustava Instituta; razvoj, programiranje i održavanje računalnih programa za krajnje korisnike; administracija korisničkih aplikacija; edukacija krajnjih korisnika; vođenje stalne brige o sigurnosti informacijskih resursa i primjeni najviših standarda na tom području, a posebice o zaštiti osobnih i poslovnih podataka.

Učinkovita organizacija poslovanja Instituta uz primjenu ISO 9001:2008 norme za sustav upravljanja kvalitetom primjenjuje se kroz elektroničko upravljanje projektima, radnim procesima, dokumentacijom i uz međusobnu komunikaciju sudionika projekata primjenom aplikacije eProjekt.

Osim toga, vrlo je važan lektorski te informacijsko-dokumentacijski rad knjižnice. U sklopu Odjela se prikuplja, evidentira, odabire i izlučuje te osigurava od oštećenja arhivsko i dokumentarno gradivo Instituta koje je od interesa za Republiku Hrvatsku i ima njezinu osobitu zaštitu.

Ime i prezimeRadno mjestoPodručje radaTitulaE-mailTelefon
Franjo KlečinaVoditelj odjelaInformacijsko-komunikaciji sustavi dipl. ing.fklecina@eihp.hr01 6326 127
Anita FilipovićKnjižničarkaInformacijsko-dokumentacijska djelatnostprof. dipl.knjiznicarafilipovic@eihp.hr01 6326 110