Energy Institute Hrvoje Požar eihp@eihp.hr

Learning E-Mobility

LEMO je projekt čiji je koordinator Škola za cestovni promet iz Zagreba, a Energetski institut Hrvoje Požar jedan je od pridruženih partnera. Projekt je pokrenut u sklopu ERASMUS+ EU programa. Projekt će imati pozitivan utjecaj kroz razvoj stručnog znanja i kompetencije u području e-mobilnosti. Projekt će, ujedno, ustanoviti suradnju između Europskih strukovnih škola u području transporta i logistike i suradnju između strukovnih škola i privatnog sektora, čime se stvaraju uvjeti za bolje umrežavanje i razmjenu iskustava i primjera dobre prakse, organizaciji strukovnog obrazovanja i mobilnost studenata i učitelja. Potencijalno dugoročne koristi od ovog projekta biti će vidljive kroz bolju koordinaciju obrazovnog sustava i gospodarstva, kao i kroz popularizaciju ideje o e-mobilnosti što podržava napore svih članica EU-a da se osigura najmanje 10% energije iz obnovljivih izvora od ukupne potrošnje do 2020. godine u svim oblicima prijevoza. p>

CILJ PROJEKTA

  Cilj projekta je povećanje kvalitete nastavnog programa, u sustavu strukovnog obrazovanja, kroz razvoj inovativnih novih obrazovnih modula za e-mobilnost, prijenos i širenje dobre prakse među europskim strukovnim školama i jačanje veze između strukovnog obrazovanja i tržišta rada, s naglaskom na području e-mobilnosti. Projekt će trajati 3 godine, a realizacija projekta će biti podijeljena u 3 faze.

 

TRAJANJE PROJEKTA:  2014.-2017.

U SKLOPU PROJEKTA PROVESTI ĆE SE:

Projekt će trajati 3 godine, a realizacija projekta će biti podijeljena u 3 faze. U prvoj fazi projekta profesori i ostali sudionici projekta prolaze edukacijske treninge po partnerskim državama kako bi učili o konceptima e-mobilnosti i lokalnim primjerima dobre prakse. U drugoj fazi projekta profesori i suradnji sa ostalim partnerima kreirati će novi nastavni predmet i udžbenik za njegovu konkretnu primjenu u nastavi. Ujedno će se organizirati i edukacijski seminari za nastavnike iz ostalih strukovnih škola zainteresiranih za uvođenje ovog programa iz Hrvatske i regije. U trećoj fazi kreće primjena u nastavnom programu i organizacija zavšnog rally događaja koji će morati učenici samostalno odraditi.
Više o projektu možete pronaći na stranici projekta www.lemo-project.eu.

PROJEKT U HRVATSKOJ PROVODI:

Koordinator je Škola za cestovni promet iz Zagreba, a Energetski institut Hrvoje Požar jedan je od pridruženih partnera.

 

EIHP voditeljica projekta:

Martina Komerički Košarić; mkomericki@eihp.hr; +385 1 6326 118

 

Erasmus logo

This project has been funded with support from the European Commission.