Energy Institute Hrvoje Požar eihp@eihp.hr

logo_seminar_ege

Seminar Mogućnosti primjene obnovljivih izvora energije održati će se 25. veljače 2016. u Zagrebu, u hotelu Antunović. Glavna tema ovogodišnjeg seminara je energetsko iskorištavanje biomase i bioplina za proizvodnju toplinske i električne energije. Organizator Seminara je tvrtka ENERGETIKA MARKETING, a jedan od znanstveno-stručnih pokrovitelja je i Energetski institut Hrvoje Požar.

Prvi seminar Mogućnosti primjene obnovljivih izvora energije održan je još 2009. godine u Zagrebu i njegova su tema bile dizalice topline. U narednim godinama teme seminara su bile: solarni toplinski sustavi, fotonaponski sustavi, šumska biomasa, ostvareni projekti iz svih područja primjene obnovljivih izvora, kogeneracija i mikrokogeneracija te Sunčeva energija i dizalice topline. U skladu s time, ove godine ponovno slijedi aktualna tema biomase i bioplina s posebnim osvrtom na prvih nekoliko mjeseci primjene novog Zakona o obnovljivim izvorima energije i visokoučinkovitoj kogeneraciji.

Jedno od izlaganja na Seminaru, pod naslovom Značajna pomoć bržem i kvalitetnijem razvoju primjene biomase i bioplina, održati će dr.sc. Biljana Kulišić.

Više o Seminaru možete doznati na stranicama: http://www.em.com.hr/obnovljivi_izvori.